perjantai 27. lokakuuta 2006

Iittala liisaamaan astioita

Kuten Elina Björklund selosti, on Iittala-myymälöiden idea tarjota kokonaiskokemus eikä pelkkiä kuppeja ja lautasia. Ihmiset tyypillisesti ostavat jotain astioita muutaman kappaleen kerrallaan. IDEA: Kun pitää kotona juhlat tai illanistujaiset, voisi liisata Iittalalta koko kattauksen eli koko Iittala-kokemuksen.

ETUJA:
- Kerrankin näkisi, miltä se hieno kokonaisuus omassa olohuoneessa näyttää.
- Samalla saisi ammattisuunnittelijan suunnitteleman kattauksen, koska kaikkiin myymälöihinkinhän joku ne on jo valmiiksi suunnitellut.
- Liisaamalla voisi kokeilla erilaisia kokonaisuuksia. Varmasti astianostointo kasvaisi, kun olisi ne jo nähnyt omalla ruokapöydällä.
- Liisattuja astioita voisi ehkä ostaa vähän halvemmalla, koska ne ovat jo kiertäneet toisten ihmisten pöydissä.

Tilauksen voisi tehdä netissä ja käydä hakemassa kokonaisuuden (astiat, pöytäliinan, hilut ja kilut) lähimmästä Iittala-myymälästä. Eri hintaan ne voitaisiin toimittaa myös suoraan kotiin.

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Tämä idea on itse asiassa analogia siitä, että taidetta pystyy liisaamaan kotinsa seinälle. Ja mun mielestä Iittalan kattaukset pyrkii olemaan ikään kuin taidetta tai jos ei taidetta, niin vastaavalla tavalla osa kodin sisustusta.

Pia kirjoitti...

(Tämä oli Anssin kommentti, ei Pian. Pia vain siirsi sen tänne vanhasta blogista.)

Tää on sen tyyppinen idea, joka tarvitsisi lukuja tuekseen, jotta siinä pääsisi pidemmälle. Mitä tyypillinen kattaus maksaisi, sanotaan 10 hengelle ostettuna normaalisti (eli lautaset, kupit, lasit jne)? Mitä se maksaisi vuokrattuna? Liisaus tarkoittaisi sitä, että astiat jäisivät asiakkaalle pidemmäksi aikaa (vrt autojen 3v sopimus) mutta vuokraus tarkoittaa sitä, että asiakas vuokraa kattiaston vain silloin kun tarvitsee päiväksi tai kahdeksi (vrt auton vuokra, videovuokraus). Mitä tää voisi maksaa Iittalalle? Ehkä isoja kauttauksia, esim 16 henkeä, asiakkaat voisivat vuokratakin, harva viitsii ostaa noin paljon lautasia yms. Toisaalta caterign palvelut tuovat astiaston lisäksi myös ruuan. Lisäksi harvan kotiin mahtuu noin paljon ihmisiä, eli silloin on pakko vuokrata jo juhlapaikkakin - ja siellä on taas omat astiastot. Ehkä asiakkaat olisivatkin niitä…

Blog Widget by LinkWithin