maanantai 30. lokakuuta 2006

Timon kirjasta pari kommenttia

(Tämä oli alunperin Anssin postaus, ei Pian.)

Käytiin eilen siellä Cesaria Evoran concertissa ja oli kyllä letkeetä menoa. Selasin siinä enne lähtöä sen Timon kirjan ja huomasin, että se on kovaa kamaa. Asiantuntemus huokuu läpi ja siinä on otsi kiinnostava idea yhdistää laatua ja systeemiälykeskustelua. Siinä oli useita kiinnostavan näköisiä frameja, joita voisi hyödyntää itsekin jossain tilanteessa. Laatu ja arvo, muuten, ovat käsitteinä aika lähellä toisiaan. Arvo on vain jotenkin sallivampi, laadussa on aina tietty epäonnistumisen pelko läsnä. Laatu on sitä kun jotain tehdään ja se voi onnistua tai epäonnistua, kun taas arvo on enemmän sellainen positiivinen optio, jonka voi halutessaan käyttää. Arvon luominen on jotenkin koko ajan plussan puolella tai vähintään nolla mutta se ei ole koskaan miinuksella. Kun taas laadussa nollasuorituskin vaatii jo kovaa työtä. Arvo on innostavampi!

Siin kirjassa oli pari hyvää kiteytystä: luovuus = 1)luov 2)uus. Eli ensin täytyy luopua jostain ja keksiä uutta sen tilalle!

Toinen: luovuus on sitä missä tietäminen loppuu. Eli meidän anto työkalun kautta luovuus pääsee paremmin esiin kun ei tarvitse käyttää aikaa perusvaihtoehtojen etsimiseen; ne tiedetään työkalun ansiosta jo ennalta. Luovuutta voi satsata niihin kohtiin, jossa sitä oikeasti tarvitaan.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin